Η Σπιτική Κουζίνα που όλοι αγάπησαν, τώρα και στο Γαλάτσι!

Η μεγάλη αλυσίδα Σπιτικού Φαγητού με το Κοινωνικό πρόσωπο ανοίγει τις πύλες της σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία του Γαλατσίου, Αγ. Γλυκερίας 11 αυτή την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016.

Η Σπιτική Κουζίνα που όλοι έχουν αγαπήσει ανοίγει συνεχώς σε νέα σημεία για να προσφέρει ζεστό φρεσκομαγειρεμένο φαγητό μόνο με 2,90 ευρώ σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.

Μετά τις νέες Σπιτικές Κουζίνες στη Γλυφάδα, τη Δάφνη, 2 Σπιτικές Κουζίνες στον Άλιμο, τους Αμπελοκήπους, το Σύνταγμα, η Σπιτική Κουζίνα ανοίγει διάπλατα τις πόρτες της για να εξυπηρετήσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους και στο Γαλάτσι: Αγίας Γλυκερίας 11

Στο Γαλάτσι οι λάτρεις της Σπιτικής Κουζίνας θα μπορούν να απολαύσουν τις κλασικές μερίδες ζεστού φρεσκομαγειρεμένου φαγητού, νέα προϊόντα όπως αραβικές πίτες, μπαγκέτες και σάντουιτς, αλλά και να απολαύσουν τη νέα υπηρεσία diet με τη βοήθεια της διαιτολόγου της Σπιτικής Κουζίνας, η οποία θα επισκέπτεται εβδομαδιαίως κάθε Σπιτάκι για να εφοδιάζει τους επισκέπτες με τις πιο χρήσιμες διατροφικές συμβουλές.

Από την πρώτη μέρα λειτουργίας της οι νέες Σπιτικές Κουζίνες προκάλεσαν ενθουσιασμό σε νέους, οικογενειάρχες, νοικοκυρές, εργένηδες και ηλικιωμένους που δεν έχουν τη δυνατότητα να μαγειρεύουν για διαφορετικούς λόγους και τώρα πλέον έχουν τη λύση τους: την Σπιτική Κουζίνα με διαφορετικό μενού κάθε μέρα μόνο με 2,90 ευρώ.

Οι συνταγές της Σπιτικής Κουζίνας συνάδουν με τον παραδοσιακό τρόπο μαγειρέματος, την ελληνική μεσογειακή κουζίνα και σπάνιες συνταγές της γιαγιάς του εμπνευστή του οράματος που κρύβεται πίσω από την Σπιτική Κουζίνα.

Η ποικιλία φαγητών είναι μεγάλη και ξεκινάει από γιουβαρλάκια και παστίτσιο μέχρι γιουβέτσι και μακαρόνια με κιμά, κρέας, χειροποίητες πίτες, αλλά ακόμη και καφέ. Τα φαγητά εξαντλούνται καθημερινά και το μενού είναι διαφορετικό ανάλογα την ημέρα. Τα υλικά είναι αγνά και ολόφρεσκα από Έλληνες προμηθευτές και παραγωγούς και η Σπιτική Κουζίνα φέρει τις πιο γνωστές πιστοποιήσεις. Η μεγάλη αλυσίδα φαγητού έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη όλου του κόσμου εδώ και πολλά χρόνια λόγω της υψηλής ποιότητας, της πιο ανταγωνιστικής τιμής στην αγορά και του υψηλού επιπέδου εξυπηρέτησης.

Η Σπιτική Κουζίνα διανύει σήμερα τον 5ο χρόνο λειτουργίας της και στόχο έχει τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων που δοκιμάζονται από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας. Η πρωτότυπη αλυσίδα φαγητού ξεκίνησε ως πρόγραμμα σε συνεργασία με δήμους και σταδιακά άρχισε να επεκτείνεται αυτόνομα με στόχο να προσφέρει πιστοποιημένο και φρεσκομαγειρεμένο φαγητό σε όσους το είχαν ανάγκη.

Ήδη λειτουργεί με επιτυχία σε πολυάριθμους δήμους και εξυπηρετεί χιλιάδες ανθρώπους που αναζητούν ένα ζεστό φρεσκομαγειρεμένο φαγητό σαν να το μαγείρευαν οι ίδιοι.

Η χαμηλή τιμή σε συνδυασμό με την υψηλή ποιότητα και τεχνογνωσία γρήγορα απασχόλησαν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και στους περισσότερους δήμους της Αττικής όλοι μπορούν να ξεχωρίσουν πλέον τα γνωστά σπιτάκια που άλλαξαν τη ζωή μας. Στην Σπιτική Κουζίνα όλα τα πιάτα κοστίζουν μόνο από 2,90 ευρώ και στόχο έχουν να προσφέρουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής ανεξαιρέτως σε όλους μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την χώρα μας λόγω της έντονης οικονομικής κρίσης.

Η Σπιτική κουζίνα δεν απευθύνεται μόνο στις οικονομικά ασθενέστερες ομάδες, αλλά και σε ανθρώπους της καθημερινότητας που εκτός από χρήμα θέλουν να εξοικονομήσουν και χρόνο.

Τα νέα στέκια της Σπιτικής Κουζίνας στη Γούναρη 45 στη Γλυφάδα, στη Μιλτιάδου 9, στη Δάφνη, στη Θουκυδίδου 44 στον Άλιμο και στο δεύτερο σημείο Ιωνίας 67 επίσης στον Άλιμο, Έβρου 57 στους Αμπελοκήπους, δίπλα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, βουλής 7 στο Σύνταγμα λειτουργούν από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τις 5.00 και Σπιτικές Κουζίνες που βρίσκονται σε καίρια σημεία όπως στο Σύνταγμα, τους Αμπελοκήπους και τώρα στο Γαλάτσι από τις 11.00 το πρωί έως τις 7.00 το απόγευμα από Δευτέρα έως και Σάββατο και για πρώτη φορά οι δημότες, οι απλοί κάτοικοι και όσοι εργάζονται σε κάθε περιοχή, μπορούν να παραλαμβάνουν το ζεστό φρεσκομαγειρεμένο φαγητό στο σπίτι ή στον χώρο εργασίας τους.

Καθημερινά προσφέρονται ειδικά γεύματα για διαβητικούς, αλλά και με χαμηλές θερμίδες σε συνεργασία με δίκτυο ειδικών και διαιτολόγων. Όσοι εργάζονται σε περιοχές κοντά σε Σπιτική Κουζίνα θα μπορούν να αξιοποιήσουν και ειδικά πακέτα φαγητού, που έχουν δημιουργηθεί σε ειδική τιμή αποκλειστικά για εργαζομένους που προτιμούν ένα ζεστό και φρεσκομαγειρεμένο πιάτο στον χώρο εργασίας τους αντί να ανατρέχουν σε λύσεις γρήγορου φαγητού. Η Σπιτική Κουζίνα ανήκει στον Όμιλο SALAS που έχει μακροχρόνια εμπειρία στον χώρο της εστίασης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα της Σπιτικής Κουζίνας www.spitikikouzina.gr ή την σελίδα στο facebook spitiki kouzina όπου αναρτώνται καθημερινά τα Μενού των φαγητών, νέα και προσφορές ή να καλείτε στο τηλέφωνο 210 9517286

Επιστροφή του Έλληνα καταναλωτή στο μαγείρεμα στο σπίτι διαπιστώνει έρευνα του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών(ΙΕΛΚΑ).

Η μελέτη του ΙΕΛΚΑ βασισμένη σε δείγμα 2.000 ατόμων από όλη τη χώρα αναλύει τις διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων όπως διαμορφώνονται σήμερα, καταγράφοντας σημαντικά θέματα που σχετίζονται και με τις αγοραστικές/καταναλωτικές συνήθειες σε σχέση με την αγορά τροφίμων και ποτών. Στο πλαίσιο της μελέτης αναλύονται σε βάθος η συχνότητα κατανάλωσης τροφών εβδομαδιαίως, καθώς και οι συνήθειες-αντιλήψεις που σχετίζονται με τη διατροφή, διαμορφώνοντας το συνολικό προφίλ του Έλληνα καταναλωτή.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η πλειοψηφία των γευμάτων σε ποσοστό άνω του 75% ετοιμάζεται καθημερινά στο σπίτι, ενώ το 95% των ερωτώμενων πραγματοποιεί τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα το κύριο γεύμα του στο σπίτι με φαγητό που είναι μαγειρεμένο στο σπίτι. Αντίθετα μόλις το 1% τρώει καθημερινά ως κύριο γεύμα φαγητό που δεν έχει ετοιμαστεί στο σπίτι και το 82% δεν παραγγέλνει πότε ή μία φορά την εβδομάδα το πολύ «φαγητό απ’ έξω». Αντίστοιχα είναι και τα ποσοστά για την εστίαση εκτός σπιτιού, η οποία αποτελεί εβδομαδιαία συνήθεια για το 60% περίπου του δείγματος, ενώ το 37% δεν τρώει ποτέ ή σχεδόν ποτέ εκτός σπιτιού.

Τα αποτελέσματα αυτά έρχονται να επιβεβαιώσουν την διαχρονική τάση αύξησης του μαγειρέματος στο σπίτι και μείωσης του φαγητού απ’ έξω που καταγράφεται στις έρευνες καταναλωτών του ΙΕΛΚΑ την τελευταία 5ετία. Όλο και περισσότεροι καταναλωτές δηλώνουν κάθε χρόνο ότι προτιμούν να μαγειρέψουν παρά να παραγγείλουν φαγητό απ’ έξω ή να επισκεφθούν κάποιο εστιατόριο. Συγκεκριμένα, το 2015 σχεδόν το 80% του δείγματος δήλωσε ότι πλέον προτιμάει να μαγειρέψει στο σπίτι παρά να παραγγείλει απ’ έξω. Αυτό δημιουργεί σημαντικές προοπτικές για το λιανεμπόριο τροφίμων και τους προμηθευτές, με αναβάθμιση κατηγοριών στα τρόφιμα και δημιουργία νέων προωθητικών ενεργειών.

Το αποτέλεσμα αυτών των τάσεων αποτυπώνεται εν τέλει στη μηνιαία δαπάνη των νοικοκυριών. Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από την ανάλυση των στοιχείων της έρευνας οικογενειακών προϋπολογισμών της ΕΛΣΤΑΤ ενώ το 2009 ένα μέσω νοικοκυριό για τη διατροφή του δαπανούσε ανά 100 ευρώ 62 ευρώ για αγορά τροφίμων και 38 ευρώ για εστίαση, το 2015 ξόδευε 70 ευρώ για αγορά τροφίμων και 30 ευρώ για εστίαση.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, δύο είναι οι λόγοι οι οποίοι φαίνεται να παίζουν σημαντικό ρόλο. Η μείωση διαχρονικά του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών, η οποία έχει στρέψει πολλούς καταναλωτές στην φθηνότερη λύση του μαγειρέματος αλλά και η φορολογία και η αλλαγή των συντελεστών ΦΠΑ η οποία έχει επηρεάσει και τις δύο κατηγορίες αγαθών. Αρχικά βέβαια η επίδραση στην εστίαση ήταν μεγαλύτερη, αλλά εν τέλει οι αλλαγές του 2015 σε πολλές βασικές κατηγορίες τροφίμων επηρέασαν και τα τρόφιμα, κάτι που θα φανεί κυρίως το 2016.

Όπως καταγράφεται στην ετήσια έρευνα καταναλωτών του ΙΕΛΚΑ, πλέον το 80% των επισκέψεων στο σουπερμάρκετ σχετίζονται άμεσα με το μαγείρεμα στο σπίτι. Συγκεκριμένα το 59% αφορά τις προγραμματισμένες εβδομαδιαίες αγορές και το 31% την επίσκεψη για συμπληρωματικές αγορές για κάποια νέα ανάγκη προϊόντος. Πρακτικά, πλέον ο μέσος καταναλωτής πραγματοποιεί σε εβδομαδιαία βάση πάνω από 15 επισκέψεις σε όλα τα σημεία που διατίθενται τρόφιμα (Σουπερμάρκετ, Λαϊκή αγορά, Κρεοπωλείο, Οπωροπωλείο, Ιχθυοπωλείο, Φούρνος, Περίπτερο κλπ), από τις οποίες οι 7,5 είναι άμεσα συνδεμένες με το μαγείρεμα.

Σε κάθε περίπτωση, οι προαναφερθείσες εξελίξεις αν και έχουν ως αφετηρία την μείωση του εισοδήματος του καταναλωτικού κοινού, αναμένεται σε βάθος χρόνου να έχουν ευεργετικά αποτελέσματα για την υγεία, καθώς οι έρευνες αποτυπώνουν μία γενικότερη στροφή προς την μεσογειακή διατροφή, επισημαίνει το ΙΕΛΚΑ.

Διαβάστε Περισσότερα

Related Post

thumbnail
hover

Diatrofi: Η Σπιτική Κουζίνα που όλοι...

Η μεγάλη αλυσίδα Σπιτικού Φαγητού με το Κοινωνικό πρόσωπο ανοίγει τις πύλες ...

thumbnail
hover

Tο κοινωνικό πρόσωπο της… «Σπιτικής κουζίνας»...

Η διατροφολόγος μας κ. Λιάσκα μίλησε στη Χριστίνα Βίδου για τα «ειδικά» μας μ...

thumbnail
hover

Κλειστή η Σπιτική Κουζίνα για την...

Σας ανακοινώνουμε ότι την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου, ημέρα της Εθνικής Επετείου,...